- Dc
- fatihbulut
Ametist Kolye Nereden Düşer? +Basma Rehberi
Metin2'de 50. seviyeye ulaştığınızda karakterinizin canını hızla toparlamasını ve yeteneklerini daha seri kullanmasını sağlayan o meşhur takıyla tanışma vaktiniz gelmiş demektir: Ametist Kolye. Peki, oyuncuların her zaman ilgisini çeken bu kolyenin artı basma oranlarını, istenen malzemeleri nasıl öğrenebiliriz ve efsunlarını nasıl dizmeliyiz? Gelin samimi bir dille tüm detaylara birlikte bakalım.
Sisteme girip "Ametist Kolye" seçeneğini arattığınızda; kolyenin artı basma yüzdesi ve sizden istenecek malzemeler detaylı bir şekilde karşınıza çıkar. Ayrıca bu platform sadece artı basma rehberiyle sınırlı kalmıyor; oyun içi etkinliklerde ve farmda işinizi inanılmaz kolaylaştıracak Mob Bulucu (Mob Finder), Kuşak Emiş Hesaplama, Şans Çarkı, Kronometre gibi harika araçlar sunuyor. Hatta zorlu oyun içi etkinlikler için Kral Oyunu Not Defteri, Okey Oyunu Not Defteri ve Kahin Etkinliği Alıştırma modüllerini de kullanarak rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.
(Önemli Not: Bana sağladığınız kaynakta sadece Ametist Kolye'nin artı basma aracı ve site içerikleri yer almaktadır. Kolyenin haritada tam olarak nereden düştüğü, oyun içi temel özellikleri ve efsun dizilimleri kaynakta bulunmadığı için, aşağıdaki detayları genel Metin2 tecrübelerime dayanarak kaynak dışından ekliyorum. Bu bilgileri oyun içinden de bağımsız olarak teyit edebilirsiniz.)
Kusursuz bir Ametist Kolye elde etmek için (amacınıza göre) şu efsunları yakalamaya çalışmalısınız:
Metin2'de 50. seviyeye ulaştığınızda karakterinizin canını hızla toparlamasını ve yeteneklerini daha seri kullanmasını sağlayan o meşhur takıyla tanışma vaktiniz gelmiş demektir: Ametist Kolye. Peki, oyuncuların her zaman ilgisini çeken bu kolyenin artı basma oranlarını, istenen malzemeleri nasıl öğrenebiliriz ve efsunlarını nasıl dizmeliyiz? Gelin samimi bir dille tüm detaylara birlikte bakalım.
+Basma Oranları ve Malzemeleri Nasıl Öğrenilir?
Kolyenizi demircide basarken ne kadar şansınız olduğunu ve hangi eşyaların istendiğini önceden bilmek, sizi büyük bir masraftan ve hayal kırıklığından kurtarır. Kaynaklara göre, M2 Event Rehberi platformunda yer alan Artı Basma Modülü tam da bu iş için tasarlanmıştır.Sisteme girip "Ametist Kolye" seçeneğini arattığınızda; kolyenin artı basma yüzdesi ve sizden istenecek malzemeler detaylı bir şekilde karşınıza çıkar. Ayrıca bu platform sadece artı basma rehberiyle sınırlı kalmıyor; oyun içi etkinliklerde ve farmda işinizi inanılmaz kolaylaştıracak Mob Bulucu (Mob Finder), Kuşak Emiş Hesaplama, Şans Çarkı, Kronometre gibi harika araçlar sunuyor. Hatta zorlu oyun içi etkinlikler için Kral Oyunu Not Defteri, Okey Oyunu Not Defteri ve Kahin Etkinliği Alıştırma modüllerini de kullanarak rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.
(Önemli Not: Bana sağladığınız kaynakta sadece Ametist Kolye'nin artı basma aracı ve site içerikleri yer almaktadır. Kolyenin haritada tam olarak nereden düştüğü, oyun içi temel özellikleri ve efsun dizilimleri kaynakta bulunmadığı için, aşağıdaki detayları genel Metin2 tecrübelerime dayanarak kaynak dışından ekliyorum. Bu bilgileri oyun içinden de bağımsız olarak teyit edebilirsiniz.)
Ametist Kolye Nereden Düşer?
Eğer bu kolyeyi doğrudan düşürmek istiyorsanız, karakterinizin seviyesine uygun olarak şansınızı şu haritalarda denemelisiniz:- Örümcek Zindanı 2. ve 3. Kat: Buradaki Pençe Örümcek, Asker Örümcek gibi zorlu slotlar bu kolyeyi sıkça atar.
- Sürgün Mağarası: Setaou Savaşçısı, Setaou Avcısı gibi yüksek seviyeli canavarlardan bolca elde edebilirsiniz.
- Sandıklar ve Bosslar: Kraliçe Örümcek Sandığı veya Alev Kral gibi bossların ganimetlerinden de Ametist Kolye çıkma ihtimali oldukça yüksektir.
Ametist Kolye Neden Değerlidir ve En İyi Efsunları Nelerdir?
Bu kolyenin en büyük cazibesi, kendi temel özelliğinde barındırdığı yüksek HP Üretimi ve Büyü Hızı'dır. HP üretimi, özellikle zehir yediğinizde, canınız azaldığında veya kaçarak savaştığınızda can barınızın çok daha hızlı dolmasını sağlar.Kusursuz bir Ametist Kolye elde etmek için (amacınıza göre) şu efsunları yakalamaya çalışmalısınız:
- Max. HP (+2000): Her takıda olduğu gibi hayatta kalmanın ilk kuralıdır.
- Kılıç, Bıçak, Çiftel, Ok veya Pençe Savunması (+%15): Eğer diğer oyuncularla (PvP) savaşıyorsanız, kolyenizi mutlaka arenadaki rakiplerin silahına göre efsunlamalısınız.
- Kritik ve Delici Vuruş Şansı (+%10): Zindanlarda kasılıyor veya boss kesiyorsanız hasarınızı anında katlayacak olan bu ikiliyi mutlaka kolyenize eklemelisiniz.
- Bayılma Şansı (+%8): Kalabalık slotların arasında hayatta kalmak ve onları kilitlemek için oldukça kullanışlıdır.