- Dc
- fatihbulut
Metin taşlarına Suikast Skilli kullanırken açı kontrolünü kaldırma
Metin taşlarına Suikast kullanırken, diğer hedeflerde olduğu gibi doğru açıyı bulmanız gerekiyor.
Şanssızsanız doğru konumu bulana kadar 5 kere Suikast kullanmak zorunda kalmak biraz saçma olabiliyor.
Ben de hedef Metin taşıysa açı kontrolünü devre dışı bırakıp, açı ne olursa olsun Suikast hasar bonusunun uygulanmasını sağlayan bir kontrol ekledim.
char_skill.cpp dosyasını açın ve aşağıdaki kodu bulun:
Aşağıdaki kod ile değiştirin:
Bu değişiklikten sonra hedef bir Metin taşı olduğunda karakterin hangi açıdan saldırdığı önemli olmayacaktır. Suikast becerisinin arkadan saldırı hasar çarpanı doğrudan uygulanacaktır.
Oyuncular ve normal yaratıklarda ise mevcut açı kontrolü çalışmaya devam eder.
Ek Bilgi
Bu kontrol sayesinde Metin taşlarına özel olarak Suikast becerisinin davranışını daha kolay değiştirebilirsiniz.
Örneğin;
Metin taşlarına Suikast kullanırken, diğer hedeflerde olduğu gibi doğru açıyı bulmanız gerekiyor.
Şanssızsanız doğru konumu bulana kadar 5 kere Suikast kullanmak zorunda kalmak biraz saçma olabiliyor.
Ben de hedef Metin taşıysa açı kontrolünü devre dışı bırakıp, açı ne olursa olsun Suikast hasar bonusunun uygulanmasını sağlayan bir kontrol ekledim.
char_skill.cpp dosyasını açın ve aşağıdaki kodu bulun:
C++:
iAmount = -iAmount;
if (m_pkSk->dwVnum == SKILL_AMSEOP) { float fDelta = GetDegreeDelta(m_pkChr->GetRotation(), pkChrVictim->GetRotation()); float adjust;
if (fDelta < 35.0f) { adjust = 1.5f;
if (bUnderEunhyung) adjust += 0.5f;
if (m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON) && m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON)->GetSubType() == WEAPON_DAGGER) { adjust += 0.5f; } } else { adjust = 1.0f;
if (bUnderEunhyung) adjust += 0.5f;
if (m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON) && m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON)->GetSubType() == WEAPON_DAGGER) adjust += 0.5f; }
iAmount = (int)(iAmount * adjust); }
Aşağıdaki kod ile değiştirin:
C++:
iAmount = -iAmount;
if (m_pkSk->dwVnum == SKILL_AMSEOP)
{
float adjust;
if (pkChrVictim->IsStone())
{
adjust = 1.5f;
if (bUnderEunhyung)
adjust += 0.5f;
if (m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON) &&
m_pkChr->GetWear(WEAR_WEAPON)->GetSubType() == WEAPON_DAGGER)
{
adjust += 0.5f;
}
}
else
{
float fDelta = GetDegreeDelta(
m_pkChr->GetRotation(),
pkChrVictim->GetRotation()
);
if (fDelta < 35.0f)
{
adjust = 1.5f;
if (bUnderEunhyung)
adjust += 0.5f;
{
adjust += 0.5f;
}
}
else
{
adjust = 1.0f;
if (bUnderEunhyung)
adjust += 0.5f;
{
adjust += 0.5f;
}
}
}
iAmount = (int)(iAmount * adjust);
}
Bu değişiklikten sonra hedef bir Metin taşı olduğunda karakterin hangi açıdan saldırdığı önemli olmayacaktır. Suikast becerisinin arkadan saldırı hasar çarpanı doğrudan uygulanacaktır.
Oyuncular ve normal yaratıklarda ise mevcut açı kontrolü çalışmaya devam eder.
Ek Bilgi
Bu kontrol sayesinde Metin taşlarına özel olarak Suikast becerisinin davranışını daha kolay değiştirebilirsiniz.
Örneğin;
- Metin taşlarına uygulanan Suikast hasar çarpanını değiştirebilirsiniz.
- Metin taşlarında Kamuflaj / Görünmezlik (bUnderEunhyung) bonusunu kaldırabilirsiniz.
- Metin taşlarına özel farklı bir hasar oranı belirleyebilirsiniz.