- Dc
- fatihbulut
Magma Koru Zırhı +9: 340 Defans, Üretim ve Basma Rehberi
Selamlar Metin2’nin 105+ seviye Savaşçıları! Oyunda yüksek seviye PvE (Canavara Karşı) içeriğinde hayatta kalmak ve PvP’de (Oyuncu vs. Oyuncu) rakiplerinize korku salmak için aradığınız zırhın adı Magma Koru Zırhı'dır. 105. seviyeden itibaren kullanılabilen ve +9’da ulaştığı 340 Defans değeri ile bu zırh, Savaşçı karakterler için mutlak savunma zirvesini temsil eder.
Peki, bu Gökkuşağı Parçası zırhını nasıl elde edebiliriz, riskli üretim şansları nelerdir, +9 yapmak için hangi itemlere ihtiyacınız var ve onu kırılmaz bir kale yapacak efsunlar hangileridir? İşte en güncel ve detaylı rehberiniz!
Not: Zırhın +0 seviyesinde %15 olan hareket hızı kaybı, +9 seviyesinde tamamen sıfırlanır. Zırh, güçlendirme ve taş ekleme için 3 adet Taş Slotuna sahiptir.
Üretim için gerekli malzemeler şunlardır:
Selamlar Metin2’nin 105+ seviye Savaşçıları! Oyunda yüksek seviye PvE (Canavara Karşı) içeriğinde hayatta kalmak ve PvP’de (Oyuncu vs. Oyuncu) rakiplerinize korku salmak için aradığınız zırhın adı Magma Koru Zırhı'dır. 105. seviyeden itibaren kullanılabilen ve +9’da ulaştığı 340 Defans değeri ile bu zırh, Savaşçı karakterler için mutlak savunma zirvesini temsil eder.
Peki, bu Gökkuşağı Parçası zırhını nasıl elde edebiliriz, riskli üretim şansları nelerdir, +9 yapmak için hangi itemlere ihtiyacınız var ve onu kırılmaz bir kale yapacak efsunlar hangileridir? İşte en güncel ve detaylı rehberiniz!
Bölüm 1: Magma Koru Zırhı Temel Statları ve Zirve Gücü
Magma Koru Zırhı, yalnızca Savaşçı karakteri tarafından kullanılabilir. Zırhın giyilme seviyesi +sı arttıkça yükselir, +9 seviyesinde ise 115. seviyede giyilebilir.+9 Zirve Defans ve Sabit Bonuslar
Bu zırh, diğer zırhlara göre çok yüksek sabit bonuslarla gelir:Seviye | Defans Değeri | Büyüye Karşı Dayanıklılık | Beceri Hasarına Karşı Koyma | Giyilme Seviyesi |
|---|---|---|---|---|
Magma Koru Zırhı+0 | 140 Defans | +%6 | +%1 | 105. Seviye |
Magma Koru Zırhı+9 | 340 Defans | +%30 | +%5 | 115. Seviye |
Bölüm 2: Zırh Nasıl Elde Edilir? (Riskli Üretim Yöntemi)
Magma Koru Zırhı, oyunda canavarlardan, metinlerden, sandıklardan veya görevlerden düşmez. Elde etmenin tek yolu, önceki seviye zırhı olan Şeytan Boynuzu Zırhı'nı kullanarak üretmektir.Üretim Yöntemi ve Başarı Şansı
Zırhı, Jae-Seon Kim NPC'si aracılığıyla (başka bir kaynakta Kawuco olarak da geçer) üretebilirsiniz.Üretim için gerekli malzemeler şunlardır:
- 1 adet Şeytan Boynuzu Zırhı.
- 1 adet Zırh Planı.
- 5 adet Gümüş Plakalar.
- 1 adet Kırmızı Boya.
- 3.000.000 Yang.
- +5 Şeytan Boynuzu Zırhı ile üretim şansı %5'tir.
- +7 Şeytan Boynuzu Zırhı ile üretim şansı %30'dur.
- +9 Şeytan Boynuzu Zırhı ile üretim şansı %50'dir.
Bölüm 3: +9 Yükseltme Rehberi: İtemler ve Yang Maliyeti
Magma Koru Zırhı'nı +9 seviyesine ulaştırmak için Yang maliyetleri ve gereken özel malzemeler şunlardır:Seviye | Yang Maliyeti | İstenen Özel İtemler |
|---|---|---|
+1 | 7.500 Yang | 1 adet Gri Boya |
+4 | 40.000 Yang | 3 adet Gri Boya, 2 adet Mitril |
+7 | 120.000 Yang | 4 adet Gri Boya, 1 adet Titandiyoksit |
+8 | 150.000 Yang | 4 adet Gri Boya, 1 adet Akik |
+9 | 250.000 Yang | 4 adet Gri Boya, 1 adet Ay Taşı |
Bölüm 4: Savunma Efsunları: Magma Koru Zırhı İçin Kritik Bonuslar
Magma Koru Zırhı'na 3 adet taş eklenebilir. Bu slotlara Yaşam Taşı, Hız Taşı, Korunma Taşı veya Savunma Taşı gibi taşlar eklenebilir.Temel (1-5) PvP Hayati Bonusları
Bu zırha eklenebilen temel savunma bonusları, en fazla +%15 oranına ulaşabilir.- Yakın Dövüş Savunmaları: Kılıç, Çiftel, Bıçak, Çan, Yelpaze ve Pençe Savunması.
- Menzilli Savunma: Ok Savunması.
- Elemental Dirençler: Şimşek, Ateş ve Rüzgar Direnci.
- Ek Faydalar: Hasar HP/SP Tarafından Absorbe Edilecek (En fazla %10), Yakın Dövüş Vuruşlarını Yansıtma Şansı (En fazla %10) ve Saldırı Değeri (+50).
Önemli Efsun Kısıtlaması
Magma Koru Zırhı'nın zaten yüksek Büyüye Karşı Dayanıklılık (%30) bonusu olduğu için, kaynaklar Büyüye Karşı Dayanıklılık efsununun (%15) ikinci defa gelemeyeceğini belirtir (Tıpkı Siyah Çelik Zırh gibi). Aynı şekilde, Max. HP +2000 bonusu da, ekipmanın kendisinde Max. HP bulunuyorsa tekrar gelmez (Tıpkı Zodyak Zırhı gibi).Gelişmiş (6-7) Nadir Bonuslar
Bu slotlara gelen nadir bonuslar, zırhınızı üst düzey çatışmalara hazırlar:- Özel Dirençler: Yarı İnsan Direnci (Toplam Değer) +%10 veya Büyüye Karşı Direnç (Toplam Değer) +%15 gelebilir.
- Patron Direnci: Patronlardan Gelen Saldırı Hasarı ve Patronlardan Beceri Hasarı -%5 düşürülebilir.
- Beceri Hasarı Direnci: Belirli becerilerin hasarına karşı (Kılıç Çevirme, Kurt Nefesi, Bıçak Çevirme vb.) +%5 Direnç eklenebilir.