Neler yeni
XenForo Bannerlar
Modern AdBlock Uyarısı

🎉 SEZON SONU SINIRLI SÜRELİ İNDİRİMLER!
🏷️ Tüm Reklam Paketlerinde %25 İNDİRİM!
Geçerlilik: 01/12/2025 - 31/12/2025
🔍 Detaylar İçin Tıkla

Rehber Kyanit Zırh +9: 120 Lvl Zirve Savunma, Üretim ve Efsun

Fatih Bulut

Süper Üye
Dc
fatihbulut
Kyanit Zırh +9: 120 Lvl Zirve Savunma, Üretim ve Efsun

Selamlar Metin2’nin 110+ seviye usta oyuncuları!

Oyunun en üst düzey ekipmanlarından biri olan Kyanit Zırhı'na ulaşmak, sadece yüksek seviye bir gereksinim değil, aynı zamanda PvP (Oyuncu vs. Oyuncu) ve PvE (Canavara Karşı) içeriğinde hayatta kalma gücünüzü de zirveye taşır. Savaşçı ve Sura karakterleri için mevcut olan bu zırh, +9 seviyesinde ulaştığı 440 Defans değeri ve sabit Yarı İnsan Direnci bonusu ile adeta bir kaleye dönüşür.

Peki, bu Gökkuşağı Parçası zırhını nasıl elde edebiliriz, +9 yapmak için hangi özel itemlere ihtiyacınız var ve onu kırılmaz bir hale getirecek efsunlar nelerdir? İşte tüm detaylar!

Bölüm 1: Kyanit Zırhı Temel Statları ve Özellikleri​

Kyanit Zırhı, Savaşçı ve Sura karakterleri tarafından kullanılabilir ve başlangıç seviyesi 110'dur. Zırhın +sı arttıkça giyilme seviyesi de artar.

+9 Zirve Statları​

+9 seviyesine ulaştığında, Kyanit Zırhı 120. seviyede giyilebilir. Sabit bonusları ise PvP ve hayatta kalma için çok kritiktir:

Seviye​
Defans Değeri​
Yarı-İnsanlara Karşı Direnç​
HP Yenileme Şansı​
Giyilme Seviyesi​
Kyanit Zırh+0​
204 Defans​
%5​
%10​
110. Seviye​
Kyanit Zırh+9
440 Defans
%15
%20
120. Seviye
Zırhın hareket hızı kaybı tüm seviyelerde -%6 olarak sabit kalır. Kyanit Zırhı, efsun ve taş eklemek için 3 adet Taş Slotuna sahiptir.

Bölüm 2: Zırh Nasıl Elde Edilir? (%100 Garantili Üretim)​

Kyanit Zırhı, oyunda canavarlardan, metinlerden veya sandıklardan düşmez. Elde etmenin tek yolu, Seon-Pyeong NPC'sinde üretim yapmaktır.

Üretim Yöntemi ve Avantajları​

Bu üretim yöntemi, en büyük avantajı olan %100 başarı şansı sunar.

Üretim için gerekli malzemeler şunlardır:

• Önceki seviye zırhlarından (Kutup Işığı Zırhı +9, Balina Kemiği Zırhı +9, Magma Koru Zırhı +9 veya Kül Yağmuru Zırhı +9) herhangi biri +9 seviyesinde.
  • Hakikat Kitabı x3.
  • Hakikat Ruhu x2.
  • Kutsama Kağıdı x2.
  • 2.000.000 Yang.
Unutmayın: Dönüşüm için kullanılan zırhın efsunları ve taşları saklanır ve Kyanit Zırhına geçer.

Bölüm 3: Kyanit Zırhı +9 Basma İtemleri​

Kyanit Zırhı'nı +9 seviyesine ulaştırmak için yüksek miktarda Yang ve özel yükseltme malzemeleri gereklidir:

Seviye​
Yang Maliyeti​
Kritik Yükseltme İtemleri​
+1​
330.000 Yang​
1 adet Padparadscha, 1 adet Tanrıların Özütü​
+5​
800.000 Yang​
3 adet Padparadscha, 3 adet Tanrıların Özütü​
+7​
950.000 Yang​
2 adet Tanrı Çiçeği, 2 adet Titandiyoksit​
+9
1.500.000 Yang
2 adet Hakikat Ruhu, 2 adet Ay Taşı

Bölüm 4: Zirve Savunma Efsunları ve Kritik Kısıtlamalar​

Kyanit Zırhı'na 3 adet taş slotu mevcuttur ve bu slotlara Yaşam Taşı, Hız Taşı, Korunma Taşı, Savunma Taşı gibi kritik taşlar eklenebilir.

1. Temel (1-5) PvP Hayati Bonusları​

Bu zırha eklenebilen temel savunma bonusları en fazla +%15 oranına ulaşabilir:

• Yakın Dövüş Savunmaları (Öncelikli): Kılıç, Bıçak, Pençe, Çiftel, Ok, Çan ve Yelpaze Savunması.
  • Elemental Dirençler: Rüzgar, Şimşek ve Ateş Direnci.
  • Diğer Faydalar: Hasar HP/SP Tarafından Absorbe Edilecek (En fazla %10) ve Saldırı Değeri (En fazla +50).

2. Efsunlarda Kritik Kısıtlamalar​

Kyanit Zırhı'nın sabit bonusları nedeniyle efsun atarken dikkat etmeniz gereken kısıtlamalar vardır:

• Max. HP +2000: Bu bonus, Zodyak Zırhı örneğinde olduğu gibi, ekipmanın kendisinde Max. HP bulunuyorsa tekrar gelemez.
  • Büyüye Karşı Dayanıklılık %15: Bu efsun, Siyah Çelik Zırh örneğinde olduğu gibi, ekipmanın kendisinde önceden varolan bir efsun ise tekrar gelemez.

3. Gelişmiş (6-7) Nadir Dirençler​

Bu nadir slotlara gelen bonuslar, zırhınızı üst düzey PvP için optimize eder:

• Yarı İnsan Direnci (Toplam Değer): +%10 gelebilir. (Bu, zırhın zaten verdiği sabit %15 Yarı İnsan Direnci'ni daha da artırmanın yoludur).
  • Patron Direnci: Patronlardan Gelen Saldırı Hasarı ve Patronlardan Beceri Hasarı -%5 düşürülebilir.
  • Büyüye Karşı Direnç (Toplam Değer): +%15 gelebilir.
  • Beceri Hasarı Direnci: Belirli becerilerin hasarına karşı +%5 Direnç eklenebilir.
Kyanit Zırhı+9, Metin2'nin en zorlu seviyelerinde size sadece yüksek defans sunmakla kalmaz, aynı zamanda sabit %15 Yarı İnsan Direnci ile PvP'de güçlü bir temel atar. Doğru üretim ve yükseltme stratejileriyle, bu zırhı elde etmek 120. seviyedeki yenilmezliğinizin kilidini açacaktır.