Neler yeni
XenForo Bannerlar
Modern AdBlock Uyarısı

🎉 SEZON SONU SINIRLI SÜRELİ İNDİRİMLER!
🏷️ Tüm Reklam Paketlerinde %25 İNDİRİM!
Geçerlilik: 01/12/2025 - 31/12/2025
🔍 Detaylar İçin Tıkla

Rehber Kül Yağmuru Zırhı +9: 115 Lvl, Üretim ve Efsun Rehberi

Fatih Bulut

Süper Üye
Dc
fatihbulut
Kül Yağmuru Zırhı +9: 115 Lvl, Üretim ve Efsun Rehberi

Selamlar Metin2'nin 105+ seviye efsaneleri!

Yüksek seviyeli PvP (Oyuncu vs. Oyuncu) ve zorlu PvE (Canavara Karşı) haritalarında Savaşçı karakterinizin hayatta kalma gücünü maksimuma taşıyacak en prestijli zırh serilerinden biriyle karşınızdayız: Kül Yağmuru Zırhı. Bu zırh, 115. seviyede ulaştığı 340 Defans değeri ve yüksek sabit Büyüye Karşı Dayanıklılık (BKD) bonusuyla karakterinize adeta bir süper kahraman zırhı giydirir.

Peki, bu Gökkuşağı Parçası zırhını nasıl elde edebiliriz, riskli ve garantili üretim yolları nelerdir, +9 yapmak için hangi özel itemlere ihtiyacınız var? İşte tüm detaylar!

Bölüm 1: Kül Yağmuru Zırhı Temel Statları ve Özellikleri​

Kül Yağmuru Zırhı, yalnızca Savaşçı karakteri tarafından kullanılabilir. Zırh, başlangıçta 105. seviyede giyilebilir, ancak +sı arttıkça giyilme seviyesi de artar. Zırhın Parça Çeşidi Gökkuşağı Parçası'dır.

+9 Zirve Statları​

+9 seviyesine ulaştığında zırh, 115. seviyede giyilebilir ve karakterinize şu muazzam sabit bonusları sunar:

Seviye​
Defans Değeri​
Büyüye Karşı Dayanıklılık​
Beceri Hasarına Karşı Koyma​
Giyilme Seviyesi​
Kül Yağmuru Zırhı+0​
140 Defans​
+%6​
+%1​
105. Seviye​
Kül Yağmuru Zırhı+9
340 Defans
+%30
+%5
115. Seviye
Zırhın başlangıçta -%15 olan hareket hızı kaybı, seviye atladıkça azalır, örneğin +4 seviyesinde -%9 ve +9 seviyesinde tamamen sıfırlanır. Ayrıca bu zırh, efsun ve taş ekleme için 3 adet Taş Slotuna sahiptir.

Bölüm 2: Kül Yağmuru Zırhı Nasıl Elde Edilir? (Üretim Rehberi)​

Kül Yağmuru Zırhı, canavarlardan, metinlerden, sandıklardan veya görevlerden düşmez. Zırhı elde etmenin tek yolu üretimdir.

1. Garantili Üretim Yöntemi (Önerilen)​

En güvenli yöntem, Amiral Angmur NPC'sinde yapılan üretimdir, çünkü bu yöntemin başarı şansı %100'dür.

• Gerekli Malzemeler: Şeytan Boynuzu Zırh +9, Eskrim Broşürü x5, Altın Metalik Boya x5, Siyah Boya x5, Tunç Plakalar x10 ve Çelik Plakalar x10.
  • Maliyet: 10.000.000 Yang.
  • Önemli Avantaj: Bu işlemde zırhta bulunan tüm bonuslar ve taşlar saklanır.

2. Riskli Üretim Yöntemi (Jae-Seon Kim/Kawuco)​

Jae-Seon Kim NPC'sinde (başka bir kaynakta Kawuco olarak da geçer) üretim şansı değişkendir.

• Gerekli Malzemeler: Şeytan Boynuzu Zırh x1, Zırh Planı x1, Gümüş Plakalar x5, Siyah Boya x1 ve 3.000.000 Yang.
  • Başarı Şansı: Başarı şansı, kullandığınız Şeytan Boynuzu Zırh'ın +sına göre artar. Örneğin, +5 zırh ile %5, +9 zırh ile ise %50 başarı şansı vardır.
  • Önemli Risk: Bu yöntemde, üretim başarılı olsa bile zırhta bulunan mevcut bonus ve taşlar silinir.

Bölüm 3: Kül Yağmuru Zırhı +9 Basma İtemleri​

Kül Yağmuru Zırhı'nı +9 seviyesine ulaştırmak için gereken Yang ve malzemeler şunlardır:

Seviye​
Yang Maliyeti​
İstenen Özel İtemler​
+1​
7.500 Yang​
1 adet Gri Boya​
+4​
40.000 Yang​
3 adet Gri Boya, 2 adet Mitril​
+7​
120.000 Yang​
4 adet Gri Boya, 1 adet Titandiyoksit
+8​
150.000 Yang​
4 adet Gri Boya, 1 adet Akik
+9
250.000 Yang
4 adet Gri Boya, 1 adet Ay Taşı

Bölüm 4: Savunma Duvarı: Kül Yağmuru Zırhı İçin İdeal Efsunlar​

Kül Yağmuru Zırhı'nın 3 adet taş slotuna; Yaşam Taşı, Hız Taşı, Korunma Taşı veya Savunma Taşı dahil olmak üzere çeşitli taşlar eklenebilir.

1. Temel (1-5) PvP Savunmaları​

Bu zırha eklenebilen temel bonuslar en fazla +%15 oranına ulaşabilir:

• Yakın Dövüş Savunmaları: Kılıç, Çiftel, Bıçak, Çan, Yelpaze ve Pençe Savunması.
  • Menzilli ve Elemental Savunmalar: Ok Savunması, Rüzgar, Şimşek ve Ateş Direnci.
  • Diğer Faydalı Efsunlar: Hasar HP/SP Tarafından Absorbe Edilecek (En fazla %10) ve Yakın Dövüş Vuruşlarını Yansıtma Şansı (En fazla %10).

2. Efsunlarda Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Kısıtlamalar​

Kül Yağmuru Zırhı'nın sabit bonusları çok yüksek olduğu için, bazı efsunlar tekrar gelmez:

• Büyüye Karşı Dayanıklılık (%15): Zırhın kendisinde yüksek BKD bulunduğu için (örneğin +9'da %30 BKD), bu efsun Siyah Çelik Zırh örneğinde olduğu gibi ikinci defa gelmez.
  • Max. HP (+2000): Ekipmanın kendisinde önceden Max. HP varsa, bu efsun Zodyak Zırhı örneğinde olduğu gibi ikinci defa gelmez.

3. Gelişmiş (6-7) Nadir Bonuslar​

Bu nadir bonuslar, zırhınızı üst düzey PvP'ye ve zorlu PvE'ye hazırlar:

• Yüksek Dirençler: Yarı İnsan Direnci (Toplam Değer) +%10 veya Büyüye Karşı Direnç (Toplam Değer) +%15 gelebilir.
  • Boss Direnci: Patronlardan Gelen Saldırı Hasarı ve Patronlardan Beceri Hasarı -%5 düşürülebilir.
  • Beceri Hasarı Direnci: Kılıç Çevirme, Bıçak Çevirme, Kurt Nefesi gibi belirli becerilerin hasarına karşı +%5 Direnç eklenebilir.
Kül Yağmuru Zırhı+9, Savaşçı karakterinizin 115. seviyedeki mutlak savunma silahıdır. Yüksek üretim riskine rağmen, elde ettiğinizde sunduğu 340 Defans ve %30 BKD ile Metin2'de kül bile bırakmayacak kadar sağlam bir duruş sergileyeceksiniz!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar