Neler yeni
XenForo Bannerlar
Modern AdBlock Uyarısı

🎉 SEZON SONU SINIRLI SÜRELİ İNDİRİMLER!
🏷️ Tüm Reklam Paketlerinde %25 İNDİRİM!
Geçerlilik: 01/12/2025 - 31/12/2025
🔍 Detaylar İçin Tıkla

Rehber Kara Ejderha Zırh +15: Üretim, Efsun ve Full Statlar

Fatih Bulut

Süper Üye
Dc
fatihbulut
Kara Ejderha Zırh +15: Üretim, Efsun ve Full Statlar

Merhaba 90+ seviye Savaşçılar! Metin2'de ulaşılabilecek en yüksek seviyeli zırh serilerinden biri olan Kara Ejderha Zırhı (KEZ), sadece muazzam defans değerleri sunmakla kalmaz, aynı zamanda sunduğu ek dirençlerle de sizi savaş alanının zirvesine taşır. Bu zırh, diğer Ejderha Zırhları (Büyü, Rüzgar, Tanrılar ve Gök Ejderhası Zırhları) ile aynı temel statlara ve yükseltme maliyetlerine sahiptir,.

Bu rehberimizde, 96. seviye Kara Ejderha Zırhı'nı nasıl elde edeceğinizi, +15 seviyesine ulaşmak için gereken malzemeleri ve ona gelebilecek en iyi efsunları detaylıca inceliyoruz.

Bölüm 1: Kara Ejderha Zırhı Temel Özellikleri ve Maksimum Statlar​

Kara Ejderha Zırhı, yalnızca Savaşçı karakteri tarafından kullanılabilir. Zırh, güçlendirme için 3 adet Taş Slotuna sahiptir,. Parça Çeşidi Sarı Parlak Parça'dır.

Giyilme Seviyesi ve Zirve Defans​

Kara Ejderha Zırhı, seviye arttıkça giyilebilir seviyesi de artar, +9'dan sonra ise tekrar 96. seviyeye sabitlenir:

• +0 seviyesi: 80. seviyede giyilebilir, 90 Defans, %2 Ortalama Zarara Direniş ve %4 Büyüye Karşı Dayanıklılık sunar.
  • +9 seviyesi: 90. seviyede giyilebilir, 148 Defans, %7 Ortalama Zarara Direniş ve %15 Büyüye Karşı Dayanıklılık sunar.
  • +15 seviyesi: 96. seviyede giyilebilir, 190 Defans, %10 Ortalama Zarara Direniş ve %25 Büyüye Karşı Dayanıklılık gibi muazzam statlara ulaşır,.
Max. HP Bonusu: +0 seviyesinde 1.500 Max. HP ile başlar ve +15 seviyesinde 6.000 Max. HP verir.

Bölüm 2: Zırh Nasıl Elde Edilir? (Üretim Şansı ve Malzemeler)​

Kara Ejderha Zırhı, canavarlardan veya metinlerden düşmez. Bu zırhı elde etmenin iki temel yolu vardır:

1. Sandıklar​

Zırh, B. Ejderha Kutusu (ağır) adlı sandıktan elde edilebilir.

2. Üretim (Zırh Ustası Heykeli)​

Kara Ejderha Zırhı'nı Zırh Ustası Heykeli aracılığıyla üretebilirsiniz.

Üretim için gerekli malzemeler ve maliyetler şunlardır:

• Basit Deri x10
  • Savaşçı Donanım Taslağı (TS) x5
  • İnce İplik x5
  • Zafer Rozeti x5
  • 2.500.000 Yang
  • 1 adet Uyanış Taşı (Üretim şansı taşın türüne göre değişir)
Üretim Şansı (Uyanış Taşına Göre): Üretim şansı değişkendir. Örneğin, Küçük Uyanış Taşı ile %2 şansınız varken, Güçlü Uyanış Taşı ile bu şans %25’e kadar çıkar.

Bölüm 3: +15 Yükseltme Rehberi: Yang ve Geliştirme Eşyaları​

Kara Ejderha Zırhı'nı +15 seviyesine ulaştırmak için gereken Yang miktarları oldukça yüksektir ve +9'dan sonra Yang maliyeti 9.690.000'dan başlar.

Yang Maliyeti Örnekleri:​

• +0’dan +1’e: 450.000 Yang.
  • +4’ten +5’e: 1.550.000 Yang.
  • +8’den +9’a: 8.350.000 Yang.
  • +14’ten +15’e: 19.200.000 Yang,.

Geliştirme Eşyaları (Malzeme Adetleri):​

Yükseltme için gereken Geliştirme Eşyaları (toplamda 3 farklı tür) seviye seviye artar,. Örneğin:

• +4’ten +5’e: 15 adet Geliştirme Eşyası 1 ve 5 adet Geliştirme Eşyası 2.
  • +9’dan +10’a: 2 adet Geliştirme Eşyası 1, 2 adet Geliştirme Eşyası 2 ve 1 adet Geliştirme Eşyası 3 istenir.
  • +14’ten +15’e: 5 adet Geliştirme Eşyası 1, 3 adet Geliştirme Eşyası 2 ve 1 adet Geliştirme Eşyası 3 istenir.

Bölüm 4: Savunma Efsunları: KEZ İçin İdeal Bonuslar​

Kara Ejderha Zırhı'na gelebilecek temel (1-5) ve nadir (6-7) bonuslar, yüksek seviye PvP (Oyuncu vs. Oyuncu) ve PvE (Canavara Karşı) içeriğinde hayatta kalmanızı sağlar.

1. Temel (1-5) Bonuslar​

Bu bonuslar en fazla +%15 oranına ulaşabilir ve hayati öneme sahiptir:

• PvP Savunmaları: Kılıç Savunması, Bıçak Savunması, Çiftel Savunması, Ok Savunması, Çan Savunması, Yelpaze Savunması ve Pençe Savunması.
  • Elemental Dirençler: Rüzgar Dayanıklılığı, Şimşek Direnci ve Ateş Direnci.
  • Ek Faydalar: Hasar, HP veya SP ile absorbe edilecek şansı (En fazla %10) ve Yakın Dövüş Vuruşlarını Yansıtma Şansı (En fazla %10).
  • Statlar: Saldırı Değeri +50 ve Büyü Hızı +%20.
Not: Zırhın kendisinde zaten yüksek miktarda Büyüye Karşı Dayanıklılık (%4'ten %25'e kadar) ve Max. HP (+1.500'den +6.000'e kadar) bulunduğu için, bu zırhlar Max. HP +2000 veya Büyüye Karşı Dayanıklılık %15 efsunlarını (Siyah Çelik Zırh ve Zodyak Zırhı gibi) tekrar alamaz.

2. Gelişmiş (6-7) Nadir Bonuslar​

Bu slotlara gelen bonuslar, zırhınızı en zorlu rakiplere karşı optimize eder:

• Yüksek Dirençler: Yarı İnsan Direnci (Toplam Değer) +%10 veya Büyüye Karşı Direnç (Toplam Değer) +%15 gelebilir.
  • Boss Direnci: Patronlardan Gelen Saldırı Hasarı ve Patronlardan Beceri Hasarı -%5 düşürülebilir.
  • Beceri Hasarı Direnci: Kılıç Çevirme, Bıçak Çevirme, Kurt Nefesi gibi belirli becerilerin hasarına karşı +%5 Direnç eklenebilir.
  • Elemental Direnç Güçlendirmesi: Savaş sırasında 5 Saniye boyunca Buzun, Ateşin, Rüzgarın, Şimşeğin, Toprağın veya Karanlığın gücünü veya direncini alma yeteneği eklenebilir.
Kara Ejderha Zırhı, 96. seviye bir Savaşçının mutlak savunma zirvesini temsil eder. Doğru efsunlarla donatılmış bir KEZ+15, Yang ve eşya maliyetinin hakkını vererek sizi oyundaki en zorlu mücadelelerde bile yenilmez bir kale haline getirecektir.