Neler yeni
XenForo Bannerlar
Modern AdBlock Uyarısı

🎉 SEZON SONU SINIRLI SÜRELİ İNDİRİMLER!
🏷️ Tüm Reklam Paketlerinde %25 İNDİRİM!
Geçerlilik: 01/12/2025 - 31/12/2025
🔍 Detaylar İçin Tıkla

Rehber Balina Kemiği Zırh +9: 115 Level, Üretim ve Efsun Rehberi

Fatih Bulut

Süper Üye
Dc
fatihbulut
Balina Kemiği Zırh +9: 115 Level, Üretim ve Efsun Rehberi

Selamlar Metin2'nin 105+ seviye efsaneleri! Savaşçı karakterinizin ulaştığı son savunma noktalarından biri olan Balina Kemiği Zırhı, sadece muazzam defans değerleriyle değil, aynı zamanda sabit Canavarlara Karşı Güçlü bonusuyla da dikkat çekiyor.

Bu zırh, özellikle PvE (Canavara Karşı) içeriklerde hayatta kalma ve farm hızınızı zirveye taşımak için kritik öneme sahiptir. Peki, bu Gökkuşağı Parçası zırhı nasıl elde edilir, hangi yöntem daha güvenlidir, +9 yapmak için neler gerekir? Tüm detaylar bu rehberde!

Bölüm 1: Balina Kemiği Zırhı Temel Statları ve Zirve Değerler​

Balina Kemiği Zırhı, yalnızca Savaşçı karakteri tarafından kullanılabilir. Zırhın Parça Çeşidi Gökkuşağı Parçası'dır ve 3 adet taş slotu mevcuttur.

+9 Zirve Statları​

Zırhın giyilme seviyesi +sı arttıkça artar. +0 seviyesinde 105. seviyede giyilebilirken, +9 seviyesine ulaştığında 115. seviyede giyilebilir.

Seviye​
Defans Değeri​
Canavarlara Karşı Güç​
HP Yenileme Şansı​
Hareket Hızı​
Balina Kemiği Zırhı+0​
140 Defans​
+%2​
+%1​
-%15​
Balina Kemiği Zırhı+9​
340 Defans
+%10
+%10
0%
Not: Zırhın +3'ten itibaren hareket hızı kaybı azalmaya başlar ve +9'da tamamen sıfırlanır.

Bölüm 2: Balina Kemiği Zırhı Nasıl Elde Edilir? (Üretim Riskleri)​

Balina Kemiği Zırhı canavarlardan, metinlerden veya sandıklardan düşmez. Elde etmenin tek yolu, önceki seviye zırhı olan Şeytan Boynuzu Zırhı'nı kullanarak üretmektir.

1. Güvenilir Üretim (Amiral Angmur)​

En güvenli ve garanti yöntem, Amiral Angmur NPC'sinde yapılan üretimdir.

• Gerekli Malzemeler: Şeytan Boynuzu Zırh +9 x1, Eskrim Broşürü x5, Altın Metalik Boya x5, Beyaz Boya x5, Altın Plakalar x10, Gümüş Plakalar x10 ve 10.000.000 Yang.
  • Şans: %100 başarı şansı vardır ve en önemlisi, zırhta bulunan tüm bonuslar ve taşlar saklanır.

2. Riskli Üretim (Jae-Seon Kim)​

Jae-Seon Kim NPC'sinde de üretim yapılabilir, ancak bu yöntem risklidir.

• Gerekli Malzemeler: Şeytan Boynuzu Zırh x1, Zırh Planı x1, Altın Plakalar x5, Beyaz Boya x1 ve 3.000.000 Yang.
  • Şans: Başarı şansı Şeytan Boynuzu Zırhın +sına göre değişkendir. Örneğin, +9 Şeytan Boynuzu Zırh ile üretim şansı %50'dir, ancak başarılı olsa bile zırhınızdaki mevcut bonuslar ve taşlar silinir.

Bölüm 3: Balina Kemiği Zırhı +9 Basma İtemleri​

Balina Kemiği Zırhı'nı +9 seviyesine ulaştırmak için yüksek miktarda Yang ve nadir yükseltme malzemelerine ihtiyacınız vardır.

Seviye​
İstenen Yang​
Kritik Yükseltme İtemleri​
+4​
40.000 Yang​
3 adet Gri Boya, 2 adet Mitril​
+7​
120.000 Yang​
4 adet Gri Boya, 1 adet Titandiyoksit
+8​
150.000 Yang​
4 adet Gri Boya, 1 adet Akik
+9
250.000 Yang
4 adet Gri Boya, 1 adet Ay Taşı

Bölüm 4: Balina Kemiği Zırhı İçin En İyi Efsunlar​

Balina Kemiği Zırhının 3 adet taş slotu mevcuttur. Bu slotlara Yaşam Taşı, Hız Taşı, Korunma Taşı, Savunma Taşı, Kurnazlık Taşı, Sihir Taşı ve Büyü Bozma Taşı eklenebilir.

1. Temel (1-5) PvP Savunmaları​

Bu zırha eklenebilen temel bonuslar en fazla +%15 oranına ulaşabilir ve hayati öneme sahiptir.

• Tüm Yakın Dövüş Savunmaları: Kılıç, Bıçak, Çiftel, Çan, Yelpaze ve Pençe Savunması.
  • Menzilli Savunma: Ok Savunması.
  • Elemental Dirençler: Şimşek Direnci, Ateş Direnci ve Rüzgar Dayanıklılığı.
  • Ek Faydalar: Hasar, HP veya SP ile absorbe edilecek şansı. Yakın Dövüş Vuruşlarını Yansıtma Şansı.

2. Efsunlarda Kritik Dikkat Edilmesi Gerekenler​

Balina Kemiği Zırhı'na efsun atarken, ekipmanın kendisinde zaten sabit bonus olarak bulunan bazı değerler tekrar gelmez:

• Max. HP +2000 bonusu, Zodyak Zırhı gibi ekipmanın kendisinde önceden Max. HP varsa gelmez.
  • Büyüye Karşı Dayanıklılık %15 bonusu, Siyah Çelik Zırh gibi ekipmanın kendisinde önceden bu efsun varsa ikinci defa gelemez.

3. Gelişmiş (6-7) Nadir Dirençler​

Bu slotlara gelen nadir bonuslar, zırhınızı üst düzey PvP'ye ve boss kesimlerine hazırlar:

• Özel Dirençler: Yarı İnsan Direnci (Toplam Değer) +%10 veya Büyüye Karşı Direnç (Toplam Değer) +%15 gelebilir.
  • Boss Direnci: Patronlardan Gelen Saldırı Hasarı ve Patronlardan Beceri Hasarı -%5 düşürülebilir.
  • Beceri Hasarı Direnci: Kılıç Çevirme, Kurt Nefesi veya Bıçak Çevirme gibi belirli becerilerin hasarına karşı +%5 Direnç eklenebilir.
Balina Kemiği Zırhı+9, Savaşçı karakterinin 115. seviyedeki mutlak PvE ve PvP güvencesidir. Doğru üretim yöntemi ve stratejik efsunlarla, bu zırh size Metin2 haritalarında balina gibi sağlam bir savunma sunacaktır!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar